Welke manier van betalen kies jij?

Blog Welke manier van betalen kies jij?

We kunnen ons bijna niet anders meer voorstellen maar zolang geleden is het nog helemaal niet dat we alleen contant konden betalen om iets af te rekenen. In Nederland werd het eerste betaalsysteem wat de pinpas ondersteunde opgezet in 1990, dit is pas 32 jaar geleden! Voor die tijd werd alles contant bijgehouden en ook alle boekhouding werd op papier en in schrift vastgelegd. Op dit moment zijn er ontzettend veel betaalmogelijkheden die 30 jaar geleden nog helemaal niet voor mogelijk werden gehouden. Welke betaalmogelijkheden die er bijgekomen zijn de afgelopen tijd vind jij eigenlijk het fijnst? In deze blog vertellen we je over de voor- en nadelen van de nieuwe betaalmogelijkheden.

Meest gebruikte betaalmiddel wereldwijd: De creditcard

De creditcard is over de hele wereld de meest gebruikte betaalmethode. Vooral wanneer je een webshop hebt is het erg belangrijk dat je deze optie sowieso toevoegt aan de betaalmogelijkheden in de webshop. De betalingen met een Creditcard zijn voor jou wat duurder dan bijvoorbeeld iDeal maar je zult merken dat er veel klanten zijn die deze betaalmethoden waarderen. De aansluiting met een creditcardmaatschappij is wat complex omdat de creditcardmaatschappij fungeert als tussenpersoon. De maatschappij betaalt in eerste instantie het openstaande bedrag waarna de consument het weer betaald aan de creditcardmaatschappij. Voor de consument is er een groot voordeel: ze zijn uitstekend beschermd en goed verzekerd bij het doen van een aankoop. Het nadeel is dat de creditcardmaatschappijen niet alle betalingen zomaar goedkeuren. Het kan dus zijn dat je een betaling wilt doen maar deze afgewezen wordt. Voor ondernemers met een webwinkel heeft het wel één groot nadeel: consumenten kunnen tot 6 maanden na hun aankoop hun geld terugboeken. Dit houdt in dat het dus fraudegevoelig is en mensen daar in sommige gevallen misbruik van maken.

Nieuw en oud tegelijk: Achteraf betalen

Het achteraf betalen van je artikelen is eigenlijk al vanuit vroeger vrij normaal. Toen werd het principe ‘op rekening’ gebruikt. Je kon dan een bestelling ‘op rekening’ laten plaatsen en deze bestelling betalen wanneer het jou goed uitkwam. Tegenwoordig zijn we voornamelijk weer bekend met het principe van achteraf betalen door ondernemingen als ‘Klarna’ en ‘AfterPay’. Je kunt bestellen met de achteraf betalen-optie en krijgt eerst je bestelling thuisbezorgd voordat je deze hoeft af te rekenen. De termijn waarin je moet betalen wisselt tussen 14 dagen en 30 dagen. Vooral bij kledingwinkels is het achteraf betalen een optie waar consumenten gretig gebruik van maken. Doordat mensen van tevoren niet goed kunnen inschatten welke maat ze nodig hebben bestellen ze liever 2 of 3 maten in één keer. Voor de consument dus ideaal dat ze niet drie keer hoeven te betalen voor een broek waarvan ze er maar één houden.

Nieuwste van het nieuwste: Betalen met crypto

Misschien zijn we wat voorbarig want betalen met crypto is nog niet op heel veel plekken mogelijk. Toch zullen de ontwikkelingen heel hard kunnen gaan. Met het oog op de ontwikkelingen van de afgelopen jaren (we pinnen pas 30 jaar) zal het betalen met crypto op korte termijn op steeds meer plekken mogelijk zijn. Er zijn al enkele bedrijven die het betalen met crypto accepteren (Tesla is hier bijvoorbeeld één van) en dit zullen er steeds meer en meer worden. Wanneer je crypto koopt bij een betrouwbaar platform als Anycoindirect, wordt de crypto opgeslagen in een digitale ‘wallet’. Deze wallet kun je zien als een online portemonnee. Deze portemonnee is gekoppeld aan jouw persoonlijke account en vanuit daar kun je crypto kopen en verkopen. Heb je interesse in het aanschaffen van crypto? Neem dan eens een kijkje op de website van Anycoindirect. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt.

Recente berichten