Wat zijn de voordelen van hybride werken?

Blog Wat zijn de voordelen van hybride werken?

Tijdens de coronapandemie heeft Nederland een hele vervelende periode meegemaakt. We konden allemaal bijna niet naar buiten en alle leuke dingen waren voor een tijdje onmogelijk. Ook het werk op kantoor was vrijwel volledig verboden en daardoor zijn er steeds meer Nederlanders gaan thuiswerken. Nu de coronapandemie over lijkt te zijn is het thuiswerken er wel (deels) ingebleven. Het hybride werken is populairder dan ooit, maar waarom eigenlijk? In dit blogartikel vertellen we je graag over de voordelen van het half thuis werken.

Wat is hybride werken nou precies? 

Bij het hybride werken is er sprake van een combinatie van thuiswerken en het werken op kantoor. Sinds de coronapandemie heeft eigenlijk iedereen wel ervaring met thuis werken en daarom is het tegenwoordig zo goed te doen. Ondanks dat er absoluut verbeterpunten waren, zijn de meeste werknemers enorm tevreden over het thuiswerken. Het enige grote gemis van het thuiswerken is het sociale contact, veel mensen hechten veel waarde aan hun collega’s, en die zie je niet als je de hele dag thuis werkt. Het voordeel van thuis werken is echter dat je veel meer flexibiliteit hebt. Om de voordelen van thuiswerken en op kantoor werken te mixen kun je ervoor kiezen om te gaan werken in hybride stijl. Bij de inrichting van het kantoor kun je rekening houden met hybride werken.

Meer werk geluk

Veel werknemers die hybride werken ervaren meer werkgeluk dan werknemers die alleen maar op kantoor werken. Mensen kunnen veel beter hun eigen planning invullen, door privé te combineren met afspraken van het werk. Je kan je eigen tijd een stuk beter en efficiënter indelen en reistijd vervalt sowieso helemaal. Je kan bijvoorbeeld overdag de kinderen naar school brengen of schoonmaken en ’s avonds een paar uurtjes inhalen. Door werknemers meer eigen verantwoordelijkheid te geven zorg je voor meer plezier in het werk.

Hogere productiviteit 

Medewerkers die hybride werken zitten deels thuis en daardoor hebben ze minder last van geroesemoes om zich heen. Collega’s thuis hebben soms gezinsleden die langskomen, maar het blijkt dat er op kantoor veel meer afleiding is. Door deze afleiding deels uit de weg te gaan wordt de productiviteit enorm verhoogd. Per saldo wordt er thuis meer gewerkt dan op kantoor, al is soms de sociale kant van het kantoor ook wel erg fijn

Beter voor het milieu

Wanneer er hybride gewerkt wordt, worden er ook minder kilometers gereden. Dit zorgt ervoor dat er een flinke hoeveelheid minder CO2 uitstoot. Door elke week 2 á 3 keer thuis te werken wordt de uitstoot vanuit auto’s al bijna verminderd.

Recente berichten