Je herkent het wel, je hebt net een nieuwe kamerplant gekocht en dan ontdek je beestjes. Of jouw lievelingsplant zit ineens onder de beestjes, hoe vervelend! Maar hoe kun je dit nou voorkomen? Hieronder lees je het allemaal.
Er zijn veel soorten ongedierte dat jouw plant kan krijgen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld rouwvliegjes, dopluis, trips en wolluis. Dit zijn misschien wel de meest voorkomende van alle ongedierte. Jouw plant kan op verschillende manieren zulke beestjes krijgen. Als jij een nieuwe plant koopt, is het altijd van belang dat je in de winkel al kijkt of er iets met de plant aan de hand is. Een plant kan namelijk ziektes of beestjes bij zich dragen.
De gezondheid van je plan kan een grote rol spelen. Als jouw plant minder gezond is, is de kans op ongedierte namelijk groter. Het is belangrijk dat je jouw plant op een tochtvrije plek zet. Daarnaast heeft je plant genoeg licht nodig en ook water speelt een belangrijke rol. Teveel water en teveel voedingsstoffen is namelijk ook niet goed voor de gezondheid van jouw plant. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat planten met kwetsbare bladeren vatbaarder zijn voor ongedierte dan stevige planten. Al met al is het van belang dat je je plant op de juiste manier verzorgt.
Het voorkomen van ongedierte is erg belangrijk. Dit doordat ongedierte erg besmettelijk is. Je wil natuurlijk niet dat de ene plant de andere besmet. Daarom is het belangrijk om de plant waarvan je ongedierte hebt gespot op zichzelf te zetten. De plant mag geen contact meer hebben met de andere plant. Zo voorkom je dat het ongedierte de andere planten besmet.
Heeft jouw plant toch ongedierte? Dan is het van belang om dit zo snel mogelijk te bestrijden. Je kunt namelijk voor verschillende ongedierte bestrijdingsmiddelen aanschaffen. Daarnaast is het ook erg belangrijk, zoals hierboven al benoemd werd, om jouw plant in quarantaine te zetten. Zo weet je zeker dat jouw andere planten geen ongedierte krijgen.