Met warme voeten op wintersport

Blog Met warme voeten op wintersport

Met warme voeten op wintersport

Als je al snel last hebt van koude voeten, kan dat in combinatie met een wintersport of reis naar een koud gebied extra vervelend zijn. Hiervoor bestaan er gelukkig verwarmde sokken, deze verwarmde sokken zorgen ervoor dat je geen last meer hebt van koude voeten. Ook zijn de verwarmde sokken ideaal voor een winterse wandeling of kunnen ze warmte geven in een koude fabriekshal. De verwarmde sokken zijn er in verschillende soorten en maten.  

Verwarmde sokken

Er zijn verschillende verwarmde sokken. Zo zijn er verwarmde sokken speciaal voor het wandelen: Hiking Edition en zijn er verwarmde sokken die gericht zijn op wintersporters: Long Edition. Hierdoor komen de verwarmde sokken boven de skilaars uit. Beide verwarmde sokken kunnen tot 10 uur verwarmen. Wilt u meer warmte? Dat kan, dan kan je de warmte stand hoger zetten. Hierdoor komt er meer warmte vrij, maar de accu’s gaan wel wat minder lang mee. De warmte kan je instellen met een meegeleverde afstandsbediening of op de bovenkant van de verwarmde sokken zelf. De Hiking Edition komt boven een wandelschoen uit en daardoor kan je de warmte eenvoudig reguleren via de knop op de verwarmde sokken. Dit is tevens ook de aan en uitknop.

Optimaal verwarmingsoppervlak

De verwarmde sokken beschikken over het grootst mogelijke verwarmingsoppervlak, ook worden ze geleverd met de meest krachtige en comfortabele accu’s. De keuze is uit de 2.600 mAh of 3.000 mAh. De laatste heeft ongeveer 15% meer vermogen en kan dus langer verwarmen. Ga je een hele dag skiën? Dan is een extra accu-pack geen overbodige luxe, hierdoor kan je twee keer zolang verwarmen en kun je zorgeloos een hele dag skiën. Heb je de accu’s liever op een andere plek? Ook dat is mogelijk, je kan de accu’s verplaatsen door middel van een verlengkabel. Hierdoor kan je de accu’s bijvoorbeeld in je broekzak dragen. De verwarmde sokken zijn unisex en zowel voor mannen als vrouwen te gebruiken. 

Wassen van verwarmde sokken

De verwarmde sokken zijn wasbaar op 30 graden in de wasmachine. Wat veel te lezen is op het internet in de reviews van Comfort-Producten, dat mensen een dunne katoenen sok onder de verwarmde sokken dragen. Deze vangen als het ware het eerste lichaamsvocht op, waardoor je niet elke dag je verwarmde sokken hoeft te wassen als je op wintersport bent. Er is ook een mogelijkheid om de verwarmde sokken los aan te schaffen, zonder accu’s. Zo ben je altijd voorzien van een tweede set. De verwarmde sokken beschikken over een Europese maatvoering en hierdoor kan je eenvoudig je schoengrootte aanhouden voor de keuze van verwarmde sokken.

Conclusie: verwarmde sokken dé oplossing voor koude voeten

De verwarmde sokken zijn erg fijn wanneer je altijd last heb van koude voeten of wanneer je naar koude gebieden reist. De keuze voor welke verwarmde sokken het meest geschikt zijn begint met de vraag voor welk doeleinde je ze wil gebruiken. Voor wintersporters wordt de lange variant altijd geadviseerd voor andere doeleinden volstaat de korte variant ook. Deze hoef je ook niet over je kuiten heen te trekken, wat ook erg prettig is. 

Recente berichten