Jouw badkamer schoon in een handomdraai

Blog Jouw badkamer schoon in een handomdraai

Jouw badkamer schoon in een handomdraai

Het is eindelijk voorjaar! Dat betekent voor veel mensen ook dat het tijd is voor een voorjaarsschoonmaak van de badkamer. Vaak wordt het gezien als een grote en vervelende klus, maar het geeft wel veel voldoening als het klaar is. Om je badkamer zo snel mogelijk schoon te maken hebben we een paar tips voor je opgesteld. Zo heb je de badkamer schoon in een handomdraai en kan je gaan genieten van het lekkere weer!

  1. Start met opruimen

Een rommelige ruimte is een stuk moeilijker schoon te maken dan een opgeruimde ruimte. Begin dus met opruimen voordat je aan je grote schoonmaak begint. Tijdens het opruimen kan je ook eenvoudig door al je spullen heengaan en dus ook direct je spullen uitzoeken. Vaak heb je nog producten in de kasten staan die je niet meer gebruikt, op of kapot zijn. Gooi deze weg en leeg direct de prullenbak. Zo heb je ook direct meer ruimte in je kasten! Tijdens het opruimen kan je eenvoudig een doek door de kasten heen halen, zijn deze ook meteen schoon.

  1. Ontkalken

Het ontkalken wordt vaak als het vervelendste klusje gezien, het kost vaak veel tijd en moeite om het weer mooi schoon te krijgen. Start daar daarom aan het begin van je schoonmaak direct mee. Gebruik hierbij geen agressieve schoonmaakmiddelen of schuursponsen op je sanitair. Deze beschadigen namelijk glaswerk en de coating die op kranen wordt aangebracht. Gebruik in plaats daarvan een mild reinigingsmiddel op citroenbasis. Spuit deze niet direct op het materiaal, maar eerst op een doek. Zo voorkom je dat je alsnog het materiaal beschadigd.

  1. Aandachtspunten

Zaken als het doucheputje, voegen en het filter van de ventilatie worden vaak vergeten. Het is verstandig om te beginnen met het filter, deze zit vaak in het plafond en daar wil nog wel eens wat rotzooi uitkomen. Het zou natuurlijk zonde zijn als je net je badkamer schoon hebt en er komt weer allemaal rommel uit het filter. Begin daarna met het behandelen van de voegen, smeer deze in met een mild schoonmaakmiddel en laat het intrekken. Tijdens de inwerktijd kan je ook direct het doucheputje meenemen!

  1. Ontkalken

Het ontkalken wordt vaak als het vervelendste klusje gezien, het kost vaak veel tijd en moeite om het weer mooi schoon te krijgen. Start na het opruimen en het afnemen van de kasten daarom met ontkalken. Gebruik hierbij geen agressieve schoonmaakmiddelen of schuursponsen. Deze beschadigen namelijk glaswerk en de coating die op kranen wordt aangebracht. Gebruik in plaats daarvan een mild reinigingsmiddel op citroenbasis. Spuit deze niet direct op het materiaal, maar eerst op een doek. Zo voorkom je dat je alsnog het materiaal beschadigd.

  1. Reinigingsmiddelen

We benoemden het hierboven al: veel reinigingsmiddelen en sponzen zijn erg agressief waardoor materialen snel slijten en dit is natuurlijk zonde. Let daarom op de volgende punten:

  • Tegels kan je beter niet schoonmaken met een schoonmaakmiddel die een lagere pH-waarde heeft dan 7. Hierdoor slijten je tegels sneller.
  • Mocht je de tegels schoonmaken met warm water, gebruik dan geen water dat warmer is dan 60 graden. Dit kan de glazuurlaag laten barsten.
  • Gebruik op glas geen schuursponzen of microvezeldoeken, deze beschadigen het glas.

Persoonlijk advies

Ben je op zoek naar badkamer inspiratie voor je nieuwe badkamer? In onze badkamerwinkels staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je te voorzien van advies. Bij Sani4All bieden we badkamers voor iedereen. “Zoveel mensen, zoveel wensen”, daarom beginnen we altijd met het leren kennen van onze klanten. Op basis van die kennismaking voorzien onze adviseurs je van deskundig en onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer!

Recente berichten