Het racejaar van de Formule 1 in een notendop

Blog Het racejaar van de Formule 1 in een notendop

Zoals veel mensen wel weten kun je het hele jaar lekker genieten van Formule 1. Elk jaar is het weer spannend wie van de coureurs de titel pakt en welk team de constructeurstitel op zijn naam krijgt. Elke race ziet er weer anders uit en elke Grand Prix is ook enorm verschillend, maar hoe ziet eigenlijk het racejaar eruit? 

Grand Prixs

Elk jaar heb je verschillende races over de hele wereld. Het verschilt hoeveel races er per jaar zijn. Een race in de Formule 1 noem je een Grand Prix. Per Grand Prix zijn er een aantal punten te winnen. De eerste tien die over de finish komen krijgen punten. Als je eerste bent krijg je 25 punten, als je tweede bent krijg je achttien punten en als je derde bent krijg je vijftien punten. Als je de snelste raceronde hebt gereden en je bent binnen de top tien geƫindigd dan krijg je nog een extra punt in het klassement. Niet alleen de coureurs kunnen punten verdienen, ook de teams kunnen namelijk punten scoren. Stel je coureurs worden eerste en tweede dan krijg je als team de punten optellen. Zo kun je dus als team maximaal 43 punten winnen met een race.

Het jaar

Het jaar van de Formule 1 ziet er heel bewogen uit. De coureurs reizen van hot naar her om te racen op verschillende circuits. Meestal is er om de week een race waar de coureurs weer strijden om de titel. Elk weekend begint het met de vrije trainingen, daarna heb je de kwalificaties die bepaalt op welke plek de coureurs moeten beginnen. Op zondag is het dan eindelijk tijd om te gaan racen. Aan het eind van het jaar is er natuurlijk een winnaar, die wordt gekroond op het gala in Parijs.

Recente berichten