Eigen bedrijventerrein? Werk aan je beveiliging!

Blog Eigen bedrijventerrein? Werk aan je beveiliging!

Heb jij een eigen bedrijventerrein? Zo ja, dan moet je goed op de veiligheid van jouw terrein letten. Er zijn een hoop bedrijven die regelmatig goederen verliezen aan dieven. Bepaalde stoffen, zoals verschillende bouwmaterialen, zijn erg kostbaar. Sommige bedrijven hebben dan ook niet hun beveiliging helemaal voorbereid. In deze blog behandelen we een aantal preventieve zaken die helpen bij het waarborgen van veiligheid. Zo benoemen we items die het terrein van jouw bedrijf beschermen en beveiligen. Toegang en verstoppen is zo onmogelijk. Lees gauw verder en werk aan de veiligheid van jouw bedrijf!

Camerabeveiliging

Met camerabeveiliging bescherm je niet direct jouw bedrijf van mogelijke inbrekers. Het is enkel erg handig om daders op te sporen. Je zou denken dat het dan niet veel zin heeft om camera’s te plaatsen, maar dat is het wel. In veel gevallen zullen inbrekers echt wel binnen kunnen komen en dan is het perfect als je ze kan traceren. Beelden kan je vervolgens afgeven bij de plaatselijke politie en zulke zaken kunnen behandeld worden.

Alarmsysteem

Het is uiteraard ook belangrijk om een alarmsysteem in te stellen in jouw pand, maar ook rondom een terrein. Dit kan je namelijk ook toepassen bij terreinpoorten. Op deze manier kan je het alarm inschakelen bij sluitingstijd. Vervolgens gaat het alarm af bij inbrekers. Het is ook belangrijk dat je aangeeft dat je een alarm hebt. Dit kan je doen in de vorm van borden of stickers. Dit kan eventuele inbrekers afschrikken.

Verlichting

Ook verlichting kan preventief ingezet worden. Het kan namelijk mogelijke inbrekers afschrikken om jouw pand of terrein te betreden. Zodra een inbreker verlichting ziet, kan hij of zij er ook vanuit gaan dat er beveiliging is. Ook kunnen mogelijke inbrekers beter herkend worden door camera’s, bij genoeg verlichting. Dit verband kan dan ook vaak getrokken worden door dit soort personen.

Hekwerken

Ten slotte is het ook altijd goed om een hekwerk te plaatsen. Vrijwel ieder bedrijf doet het. Het wordt dan ook niet alleen gebruikt tegen mogelijke inbrekers, maar ook ander ongewenst bezoek. Het zorgt daarnaast dat niet iedereen vanuit alle kanten jouw bedrijf bezoekt, maar dat ze geleid worden naar een poort. Voor een bedrijventerrein zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een dubbelstaafmat. Wil je dat mensen niet door jouw hekwerk kunnen kijken? Dan zou je een vlechtband kunnen plaatsen in de dubbelstaafmat. Dit is namelijk een erg praktisch hekwerk, dat ook nog eens stevig is.

Recente berichten