Buitenkoken

Blog Buitenkoken

Buitenkoken

Koken is een dagelijkse bezigheid van iemand in het huishouden. Iedere avond wordt je over het algemeen voorzien van een heerlijke maaltijd. De meesten van jullie koken waarschijnlijk voornamelijk binnen. In de woning zit een keuken en daar heb je alles binnen handbereik. Waarom zou je ervoor kiezen om buiten te koken? Terwijl je alles binnen goed voor elkaar hebt? Wij vertellen jou graag meer over het buiten koken.

De beleving

Het koken binnen gebeurt vrijwel dagelijks; het is niet meer speciaal. Het eten moet gekookt worden en wordt vervolgens opgegeten. Het buiten koken brengt een hele beleving met zich mee. Doordat je buiten aan het koken bent, help je elkaar sneller. Dit merk je waarschijnlijk zelf ook al wel tijdens het barbecueën. Gedurende het koken wissel je gemakkelijk af met de andere huisgenoten. Doordat je gezamenlijk bezig bent met het koken, ontstaat er een gezellige sfeer. De warmte van het koken zorgt voor een aangename temperatuur in de avonduren. Wanneer de temperaturen afnemen kan je gebruik maken van een gezellig vuurtje.

Welke gerechten?

In de winter worden over het algemeen andere gerechten bereid dan in de zomermaanden. In de koude wintermaanden na een lange wandeling ben je toe aan iets warms. Je kunt eenvoudig een driepoot neerzetten en een heerlijk drankje op de juiste temperatuur brengen door middel van een ketel. Denk hierbij aan zelfgemaakte glühwein, een kommetje soep of beker warme chocolademelk. Naast het opwarmen van verschillende drankjes, kan je op de bakplaat vrijwel alles bereiden en maak je binnen no-time een heerlijk gerecht klaar.

Veelzijdige pizzaoven

De pizzaoven is heerlijk voor buiten en wordt op hout gestookt. Naast de pizza’s kan je ook een hoop andere gerechten bereiden met de pizzaoven. Daarnaast is de pizzaoven een heerlijke warmtebron voor de koudere avonduren. De pizzasteen kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het afbakken van verschillende broodjes. Tegelijkertijd kan je gebruik maken van de plaat bovenop de pizzaoven. Hier kan je bijvoorbeeld een heerlijke burger op bereiden. Daarnaast is de oven ook te gebruiken om bijvoorbeeld een taart te maken of om heerlijke lasagne te bereiden. Kom de veelzijdige hout gestookte pizzaoven ontdekken bij Welvaere

Barbecueën

Naast de andere mogelijkheden om buiten te koken, kent iedereen natuurlijk wel de barbecue. In Nederland genieten we van ieder klein zonnestraaltje en pakken we al snel de barbecue. De barbecue is eenvoudig in gebruik en zorgt voor een heerlijke beleving. Het advies is om niet alleen te genieten van de barbecue tijdens de heerlijke zonnestralen, maar ook in de frissere tijden. Met een partytent en een vuurtje bijvoorbeeld is de temperatuur prima te regelen.

Recente berichten