Alle voordelen van kokos

Blog Alle voordelen van kokos

Kokos staat bekend om haar lekkere geur en smaak, maar wist je dat kokos verschillende voordelen heeft als het gaat om jouw gezondheid? Hieronder bespreken we alle voordelen van kokos.

Wat is kokos?

Je kent de geur en smaak vast wel van kokos. Maar wat is deze vrucht nou eigenlijk? Kokosnoten, ook wel klappers genoemd, groeien aan de kokospalm. In deze kokosnoot zitten verschillende goede stoffen die goed zijn voor je, die je kunt eten maar ook kunt aanbrengen op je lichaam. Veel mensen drinken zelfs de kokosnoot leeg. In een kokosnoot zit namelijk kokoswater en vruchtvlees. 

Voeding met kokos

Kokos ligt bij veel mensen in de smaak, en dat is alleen maar een voordeel aangezien deze exotische vrucht erg gezond voor je is. Kokos zorgt namelijk voor een betere spijsvetering en een snellere stofwisseling. Daarnaast heeft kokos ook nog een goede invloed op de bloedsuikerspiegel en word je minder snel ziek aangezien je immuunsysteem wordt verbeterd door deze vrucht. Ook gifstoffen worden eerder afgebroken en afgevoerd, aangezien de werking van de schildklier wordt gestimuleerd. Zelfs de hormoonproductie wordt ondersteunt, hierdoor zullen jouw hormonen worden gestabiliseerd.

Producten met kokos

Zoals hierboven al benoemd werd, kun je kokos niet alleen eten, maar ook aanbrengen. Kokos zit namelijk in veel producten verwerkt. Denk hierbij bijvoorbeeld in shampoo, bodylotion, bodyolie en nog veel meer! Kokosshampoo is namelijk rijk aan Omega-3, hierdoor zal het haar diep gehydrateerd worden. Daarnaast wordt het haar van de haarwortel tot in de punt goed verzorgd. Bovendien is kokosolie ook een erg populair kokosproduct. Kokosolie heeft namelijk veel verschillende voordelen. Kokosolie beschermt bijvoorbeeld tegen de zon en hydrateert de huid en haren. Ook zorgt kokosolie voor het sneller genezen van wondjes. Kokosolie zit in veel producten verwerkt, aangezien het supergoed voor je is. Kokos heeft veel verschillende voordelen, het wordt dan ook aangeraden om producten met kokos te gebruiken, mits je natuurlijk van de smaak en geur houdt. 

Recente berichten