Actieve begeleiding van Marktlink voor het overnemen van een onderneming

Blog Actieve begeleiding van Marktlink voor het overnemen van een onderneming

Actieve begeleiding van Marktlink voor het overnemen van een onderneming

Misschien heb je in het verleden wel eens nagedacht om een bedrijf te kopen. Maar waarom zou je dat eigenlijk willen doen? Wil je een bedrijf kopen om uit te breiden naar een andere regio of naar het buitenland? Of ben je juist een startende ondernemer? Wil je sneller doorgroeien of jouw markt verbreden? Misschien wil je wel een concurrent of een ander bedrijf kopen. Marktlink kan je hierbij helpen. Met een gestroomlijnd aankoopproces helpt Marktlink jou met het aankopen van een bedrijf.

Kennismaking

Voordat Marktlink gaat beginnen met het begeleiden van jouw aankoopproces willen ze graag weten wie je bent en waarom je een bedrijf wilt kopen. Daarnaast stellen zij zich ook aan jou voor. Weet je direct wat voor vlees je in de kuip hebt.

Zoekprofiel

Aan wat voor voorwaarden moet een bedrijf voldoen voordat deze interessant genoeg voor jou is om over te nemen? Met een profiel op maat kunnen ze gericht op zoek naar geschikte bedrijven.

Long- en shortlist

Aan de hand van het zoekprofiel zal Marktlink verschillende long- en shortlists opstellen met potentiƫle bedrijven die voor jou interessant kunnen zijn. Samen met jou wordt dan naar deze bedrijven gekeken om een selectie te maken van de meest interessante partijen.

Benaderen

Bedrijven die in de shortlist komen te staan zijn dus voor jou interessant. Marktlink zal deze voor jou actief benaderen om de verkoopintentie van de andere partij te peilen. Zijn ze bereid om aan jou te verkopen? Of willen ze helemaal niet eens met jou in gesprek gaan?

Analyse

Marktlink zal met een eigen dealteam het bedrijf analyseren en op basis daarvan een indicatie geven van de bedrijfswaarde van de onderneming die jij wilt gaan overnemen.

Intentieovereenkomst

De juristen van Marktlink gaan voor jou aan de slag om een intentieovereenkomst op te stellen waarin de belangrijkste voorwaarden van de overname worden opgenomen. 

Due diligence

Met een due diligence onderzoek zal Marktlink checken of alle informatie juridisch in orde is zodat je na overname niet voor vervelende verassingen komt te staan.

Closing

Natuurlijk de allermooiste stap van dit hele proces: het closen van de deal. De koop wordt afgerond en de champagne kan worden ontkurkt!

Recente berichten