Acht producten die je helpen tijdens je menstruatie

Blog Acht producten die je helpen tijdens je menstruatie

Veel chocolade eten, slapen, en warm douchen. Dit zijn allemaal dingen die veel vrouwen doen wanneer ze menstrueren. Gedurende deze tijd voel je je als vrouw vaak minder goed. Stemmingswisselingen, gevoeligheid, angst en vermoeidheid zijn een paar van de gevoelens die vrouwen kunnen voelen. Daarboven op zijn er ook fysieke klachten, zoals bloedverlies, buikkrampen, en rugpijn. We helpen je graag om deze ongemakken en pijn te verminderen! In deze blog lees je over acht producten die tijdens je menstruatie je beste maatje kunnen zijn. 

1.Menstruatie ondergoed

Menstruatie ondergoed is een revolutionair product dat speciaal is ontworpen om menstruatiebloed op te vangen. Het heeft een absorberende laag die lekken voorkomt en je een fris en droog gevoel geeft. Dit ondergoed kan gewoon in de wasmachine gewassen worden. Het is dus niet alleen comfortabel maar ook goed voor het milieu!

2.Warmte & massage band

Een warmte- en massageband kan verlichting bieden bij menstruatiepijn en krampen. Het warmt je buik op en de trillingen zorgen voor ontspanning van de spieren in je onderbuik. Dit kan helpen om de pijn te verminderen en je comfortabeler te voelen tijdens je menstruatie. De band is makkelijk te verplaatsen waardoor je je pijn op verschillende punten kunt verzachten

3.Wasbare maandverband

Wasbaar maandverband is een duurzaam alternatief voor wegwerpmaandverband. Het is gemaakt van zachte, ademende materialen en kan keer op keer worden gewassen. Het biedt comfort en bescherming tijdens je menstruatie, terwijl je ook bijdraagt aan een gezondere planeet. 

4.Menstruatiecup

Een menstruatiecup is een flexibele cup gemaakt van medische siliconen die je inwendig draagt om menstruatiebloed op te vangen. Het is een veilig en milieuvriendelijk alternatief voor tampons en maandverband. Met een menstruatiecup kun je langdurige bescherming ervaren zonder de noodzaak van frequente vervanging.

5.Menstruatie discs

Menstruatie discs zijn dunne schijfjes die je inwendig plaatst om menstruatiebloed op te vangen. Ze zijn comfortabeler dan tampons en kunnen gedurende maximaal 12 uur worden gedragen. Deze discs zijn ideaal voor actieve vrouwen die vrij willen bewegen tijdens hun menstruatie. 

6.Warmte sticker

Een warmte sticker is een handig product dat warmte biedt waar je het nodig hebt. Plaats het op je buik of onderrug om pijn en spanning te verlichten tijdens je menstruatie. De warmte zorgt voor ontspanning en helpt je je beter te voelen. 

7.Tampon spons

Een tampon spons is een zachte spons gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen. Het is een alternatief voor traditionele tampons en biedt comfort en bescherming tijdens je menstruatie. Deze spons absorbeert het menstruatiebloed en kan hergebruikt worden na grondige reiniging.

8.Cyclus app

Een cyclus app is een handige tool op je mobiel waarmee je je menstruatiecyclus kunt bijhouden. Het helpt je om je menstruatiedata, vruchtbare dagen en symptomen te registreren. Met een cyclus app kun je beter inzicht krijgen in je lichaam en je menstruatiepatronen begrijpen.

Met deze acht producten kun je je menstruatieperiode comfortabeler maken en de ongemakken verminderen. Kies de producten die het beste bij je passen en ervaar een aangenamere menstruatie. Vergeet niet om voor persoonlijk advies altijd een arts of specialist te raadplegen.

Recente berichten